Omtale

Intervju i Dagsavisen 5. juli 2017

“Mor skrev mens babyen skrek” av Gerd Elin Stava Sandve, fotograf Mimsy Møller.

“For å holde ut, begynte hun å skrive notater om det hun opplevde på mobiltelefonen.

– Tanker og følelser, i en slags stream of-consciousness-stil. For meg har det vært en måte å løfte meg ut av situasjonen på. Jeg var litt redd for at det hadde blitt terapidikt som kun bearbeidet mitt eget traume. Da er det fint med en forlagsredaktør som sier det motsatte, sier hun.

Ni måneder etter at hun fødte datteren, ble nemlig diktene antatt av forlaget. Knappe måneder etter det igjen kommer boka.”

Intervju med Av en annen verden 13. juli 2017

“Barneskrik ble dikt på do” av Elin Bekkebråten Sjølie.

“Som mange vet er jeg veldig glad i Internett, og har vært aktiv på nettet i mange år. Jeg tenkte at mammaforumene ville være et bra sted å finne et fellesskap, men det var konkurransementalitet der. Det ble dessverre ikke et positivt fellesskap for meg, og jeg har blitt overrasket over hvor dømmende og beint frem misledende mange kan være.”

Intervju i Budstikka 2. august 2017

“Fra fødselsdepresjon til diktdebut om barsel” av Marianne Vinje, fotograf Karl Braanaas.

“I et småbarnshjem fylt til randen av barnebøker, klesvask, tåteflasker, tegninger, oppvasken fra i går og en tom flaske vin, ser hun i dag med litt andre øyne på tilværelsen.

– I fjor var det en nabo som sa til meg at «det vil komme dager med rødvin igjen». På det tidspunktet virket det helt umulig, sier hun.”

Det er mer, og jeg skal forhåpentlig samle det her på et sted, men jeg hadde ikke forventet at det skulle være så mye. Lover å holde dere oppdatert, i det minste slekta.